Divja miš IPA Prikaži uvećano

Divja miš IPA

2018OKT

Recept meseca oktobra 2018

Više detalja

Više informacija

RECEPT MESECA OKTOBRA 2018

 

Neke vrste klon neke IPA, ki sem jo pil enkrat v nekem drugem času na na nekem drugem koncu sveta. Citrusne arome z dobro sladno osnovo. ...in samo malo sadnih arom.

 

 

Divja miš IPA

 

Količina: 23l

OG/FG: 1,054/1,010

IBU: 42

Barva: 16 EBC

ABV: 5,8%

 

Sestavine:

4,5 kg Bestmalz Pale Ale,

0,25 kg Bestmalz Caramel Aromatic

0,25 kg Bestmalz Chit in

0,15 kg Caramel Munich III

115 g Centennial

93 g Simcoe

35 g Citra

23 g Amarillo in

13 g Summit

 

Voda:

 

Lonec

Grainfather

Začetna [l]

22

18

Izpiranje [l]

11

15

 

Drozganje:

Drozgamo 75 min pri pri 65°C in

zaključimo z 10 min mash-out pri 78°C.

Kuhna:

Skupni čas kuhanja: 60 minut

  1. Takoj, ko končamo z drozganjem dodamo 13 g Summit
  2. Pred wirlpoolom ohladimo pivino na 75°C in dodamo 80 g Simcoe in 70 g Centennial. Whirlpool delamo 15-20 minut.

 

Kvas:

Fermentis US-05

Prevremo 2 dl vode, jo ohladimo pod 30°C in v posodo dodamo kvas. Vse skupaj pustimo stati kakšnih 20 minut.

 

Dryhop:

Priporočam uporabo Pivovarium vrečk ali košarice za hmelj, ker s tem močno zmanjšamo ostanke hmelja v pivu.

  1. Po 2 tednih fermentacije (fermentacija 14 dni) v fermentor dodamo 35 g Centennial, 35 g Citra, 23 g Amarillo in 23 g Simcoe in pustimo v fermentorju 2-3 dni. Skupno količino hmelja lahko razdelimo na dva dela in hmeljamo zaporedoma dvakrat.

 

Temperatura fermentacije naj bo 19°C.

Flaširamo, ko je FG konstantna oz. po vsaj 3 tednih. Pivo naj čaka v steklenicah vsaj 10 dni na sobni temperaturi.

 

PA NA ZDRAVJE!

 

MIHA

Preuzimanje