Divja miš IPA Povečaj

Divja miš IPA

2018OKT

Recept meseca oktobra 2018

Več podatkov

Več podatkov

RECEPT MESECA OKTOBRA 2018

 

Neke vrste klon neke IPA, ki sem jo pil enkrat v nekem drugem času na na nekem drugem koncu sveta. Citrusne arome z dobro sladno osnovo. ...in samo malo sadnih arom.

 

 

Divja miš IPA

 

Količina: 23l

OG/FG: 1,054/1,010

IBU: 42

Barva: 16 EBC

ABV: 5,8%

 

Sestavine:

4,5 kg Bestmalz Pale Ale,

0,25 kg Bestmalz Caramel Aromatic

0,25 kg Bestmalz Chit in

0,15 kg Caramel Munich III

115 g Centennial

93 g Simcoe

35 g Citra

23 g Amarillo in

13 g Summit

 

Voda:

 

Lonec

Grainfather

Začetna [l]

22

18

Izpiranje [l]

11

15

 

Drozganje:

Drozgamo 75 min pri pri 65°C in

zaključimo z 10 min mash-out pri 78°C.

Kuhna:

Skupni čas kuhanja: 60 minut

  1. Takoj, ko končamo z drozganjem dodamo 13 g Summit
  2. Pred wirlpoolom ohladimo pivino na 75°C in dodamo 80 g Simcoe in 70 g Centennial. Whirlpool delamo 15-20 minut.

 

Kvas:

Fermentis US-05

Prevremo 2 dl vode, jo ohladimo pod 30°C in v posodo dodamo kvas. Vse skupaj pustimo stati kakšnih 20 minut.

 

Dryhop:

Priporočam uporabo Pivovarium vrečk ali košarice za hmelj, ker s tem močno zmanjšamo ostanke hmelja v pivu.

  1. Po 2 tednih fermentacije (fermentacija 14 dni) v fermentor dodamo 35 g Centennial, 35 g Citra, 23 g Amarillo in 23 g Simcoe in pustimo v fermentorju 2-3 dni. Skupno količino hmelja lahko razdelimo na dva dela in hmeljamo zaporedoma dvakrat.

 

Temperatura fermentacije naj bo 19°C.

Flaširamo, ko je FG konstantna oz. po vsaj 3 tednih. Pivo naj čaka v steklenicah vsaj 10 dni na sobni temperaturi.

 

PA NA ZDRAVJE!

 

MIHA

Naloži