Twisted Pils

Twisted Pils

Recept meseca avgusta 2020

2020AVG
100% varno plačilo
 

RECEPT MESECA AVGUSTA 2020

 

Suho in svetlo pivo s precej IBUji. Ta recept ima zelo enostavno sladno osnovo z nekaj malega Bisquit slada za hrbtenico, hmelj Halertau Magnum za večino IBUjev in Mandarina Bavaria hmelj za malce bolj modern zaključek.

 

Twisted Pils – German Pilsner

Količina: 22l

OG: 1,046

IBU: 32

Barva: 8 EBC

ABV: 4,5%

 

Sestavine:

3,9kg Bestmalz Pilsen,

0,15kg Bestmalz Chit,

0,13kg Bestmalz Biscuit,

0,10kg Bestmalz Munich,

13g Magnum,

50g Mandarina Bavaria hmelja in

¼ Protafloc tablete za bistritev.

 

Voda:

 

Lonec

Grainfather

Začetna [l]

18

16

Izpiranje [l]

13

15

 

Drozganje:

Drozgamo 5 min pri pri 55°C,

45 min postanek pri 63°C,

10 min postanek pri 68°C,

20 min postanek pri 72°C in

zaključimo s 5 min mash out pri 78°C.

 

Kuhna:

Skupni čas kuhanja: 70 minut

  1. 13g hmelja Magnum dodamo na 70 minut.
  2. 15 min pred koncem dodamo še 25g Mandarina Bavaria hmelja in ¼ Protafloc tablete za bistritev
  3. 5 min pred koncem dodamo še 25g Mandarina Bavaria hmelja.

 

Kvas:

2x Mangrove Jack’s M76 Bavarian Lager - 10g

Prevremo 2 dl vode, jo ohladimo pod 30°C in v posodo dodamo kvas. Vse skupaj pustimo kakšnih 20 minut nato rahlo premešamo.

 

Fermentacija:

Fermentacija naj poteka pri 9-11°C, proti koncu aktivne fermentacije temperaturo počasi dvignemo na 18°C za vsaj par dni, da se znebimo diacetila (t.i. Diacetyl Rest). Nato temperature spet spustimo na 9-11°C lahko pa tudi nižje, na 4°C. Tam temperature držimo kakšne 3-4 tedne.

 

Flaširamo, ko je FG konstantna oz. po vsaj 3 tednih. Pivo naj čaka v steklenicah vsaj 10 dni, na sobni temperaturi.

 

PA NA ZDRAVJE!

 

MIHA

Izdelek dodan v seznam želja
Izdelek dodan v primerjavo

Stran uporablja piškotke. Preberi več