Ni izdelkov
z DDV
Kvas. Mala živa bitja, ki poskrbijo za pretvorbo sladkorja v alkohol, pivu pa podarijo številne karakteristike.
Podkategorije
Suhi oziroma dehidrirani kvas, ki je enostaven za uporabo in ga priporočamo vsem začetnikom.
Tekoči kvas je primernejši za izkušenejše pivovarje, saj je rokovanje z njim nekoliko zahtevnejše.
Ameriški ale kvas, ki ustvari čist, uravnotežen karakter, z nizko vrednostjo diacetila. Primeren predvsem za ameriške stile piva.
Angleški ale kvas, za katerega je značilna hitra fermentacija. Hitro se tudi posede na dno posode, s tem pa izboljša čistost piva. Primeren je predvsem za angleške stile piva.
Kvas, ki se uporablja za sekundarno fermentacijo v sodih ali steklenicah. Odporen na višje alkoholne stopnje (>10% alk.)
Vsestranski ale kvas z nevtralnim profilom. Primeren za varjenje suhih piv.
Specialni kvas, ki v pivu ustvari popernat in pikanten esterni karakter. Primeren predvsem za belgijske stile piva.
Lager kvas, ki izvira iz švicarske pivovarne Hürlimann. Ta sev poskrbi za nevtralen okus in je zato primeren za piva z visoko pitnostjo.
Lager kvas, ki izvira iz slavnega samostana Weihenstephan v Nemčiji. Lagrom doda odlično razmerje med floralnimi in sadnimi aromami.
Suhi kvas, primeren za varjenje piv z višjo vrednostjo alkohola. Fermentira hitro, za sabo pa pusti subtilne in uravnotežene arome.
Suhi kvas za fermentacijo pšeničnih piv. Ustvari subtilne estre in fenole, ki so tipični za pšenična piva.
Tradicionalni angleški, hitro fermentirajoči kvas, ki deluje na površju. Sadni, zelo delikatni in uravnoteženi okusi z nekaj sladkobe v pookusu.
Tekoči kvas Wyeast American Ale 1056 ustvari zelo čist profil piva, z nizko sadnostjo in nežnimi estri. Vsestranski kvas za stile, kjer dominira hmelj ali slad.