Z meritvami začetne gravitacije pivine preden dodamo kvas (OG) in končne gravitacije po končani fermentaciji (FG) lahko izračunamo alkoholno stopnjo zvarjenega piva.
Nasvet: ob merjenju naj bo pivina ohlajena na 20°C, da bo odčitana vrednost točna.
Čistilno, dezinfekcijsko in sredstvo za odstranjevanja vonja, primerno za čiščenje plastičnih varilnih pripomočkov in posod. Še močnejše od Chemipro Oxi.
Encimi glukoamilaze so namenjeni drozganju surovin na osnovi škroba, na primer surovih žitnih zrn in krompirja pri kasnejši destilaciji žganja. Uporabljajo se lahko tudi za povečanje učinkovitosti pri drozganju sladu z uporabo naravne diastatične encimske aktivnosti.
All grain paket za 22L piva stila Altbier. Vključuje zmleto mešanico slada, hmelja, ustrezen kvas in navodila.
Altbier je staronemški stil piva, ki izhaja iz območja Düsseldorfa. Ime pomeni ‘’staro pivo’’, namreč uporaba kvasovk zgornjega vretja predstavlja staro šolo nemškega pivovarstva. Zelo podoben Kölschu, pa vendar malo drugačen. Tradicionalno pa...